Dwarsfluitles Amersfoort

 

Dwarsfluitles Amersfoort

Dwarsfluitles Amersfoort. De fluit behoort tot de alleroudste instrumenten die er zijn. Toch weet men niet precies hoe oud de dwarsfluit is, en waar ze voor het eerst voorkwam.

Dit komt voor een deel omdat er weinig fluiten uit de tijd voor onze jaartelling bewaard zijn gebleven, omdat ze van vergankelijk materiaal werden gemaakt (hout, riet, been) en voor een ander deel omdat men op de oude afbeeldingen, die men uit die tijd gevonden heeft, niet precies kan zien of het wel om een echte fluit gaat.
[/vc_column_text]

Dwarsfluitles Amersfoort

Informatie

In de verschillende tijdperken heeft de dwarsfluit een grote evolutie doorgemaakt, van de Middeleeuwen via de Renaissance, de Barok en de Klassieke periode naar de fluit van Theobald Boehm. In 1832 werd deze fluit voor het eerst gemaakt, destijds van hout en kort daarna van metaal. Dit type fluit wordt nog steeds door de fluitisten van de hele wereld gebruikt.

De dwarsfluit wordt in westerse muziek vooral gebuikt in ensembles en orkesten; ook zijn er veel solostukken voor dit instrument. Onze docent Anastasia Anufrieva en Karin Jochems verzorgen dwarsfluitles in Amersfoort Vathorst en dwarsfluitles in Amersfoort centrum. De lessen worden in overleg gepland mede gebaseerd op de wensen van de leerlingen. De meest efficiënte lesvorm is een privéles, maar het kan ook in groepjes van 2-3 leerlingen.

Lesvormen

We hebben een introductiecursus waarin de leerling kennismaakt met de dwarsfluit. Een leendwarsfluit kunt je tijdens deze periode vanaf 32,50 erbij huren. Hierdoor hoef je dus niet gelijk zelf een instrument aan te schaffen. 

In 8 lessen wordt de eerste basis gelegd en kun je dus ervaren of dwarsfluitles bij je past.  Het is ook altijd mogelijk om eerst een proefles te volgen. Waardoor je vrijblijvend kan kennis maken met de docent en onze lesvisie.

Ook kun je je natuurlijk inschrijven voor onze reguliere lessen, we hebben daarin verschillende lesvormen waarin we altijd werken met een opzegtermijn van 1 maand. Als je de tarieven en lesvormen wilt bekijken, klik dan hier.

Je kan het hele seizoen instromen. En ook voor kortere trajecten helpen we je graag verder. Mocht je bijvoorbeeld toelating willen doen voor het conservatorium? Of ben je in voorbereiding voor een auditie? Doordat onze docenten veel ervaring hebben kunnen zij je zeker verder helpen.

Lesdagen

Snouckaertlaan – woensdag
Vathorst – donderdag

Tarieven Introductiecursus

dwarsfluitles Amersfoort
dwarsfluitles Amersfoort

Instrument Huren of Huurkoop 

Wil je starten met dwarsfluitles in Amersfoort, maar beschik je zelf nog niet over een eigen instrument dan kun je gebruik maken van een huurinstrument tegen aantrekkelijke tarieven. Voor slechts 32,50 kun je al een dwarsfluit  huren. Het instrument krijg je ook mee naar huis om thuis te kunnen oefenen. Wil je toch liever gelijk een eigen instrument kopen? Als leerling van onze muziekschool krijg je na aanmelding ook 10% korting in de Webshop.

Ook bieden wij als service huurkoop van instrumenten aan. Binnen 1 jaar is het instrument dan jouw eigendom. Klik hier om onze gehele huurkoop assortiment te bekijken. 

Onze Voordelen

 • Geen inschrijfkosten
 • 1 maand opzegtermijn
 • Huurinstrumenten beschikbaar
 • 3%  Familiekorting
 • Professionele docenten
 • 2x per jaar organisatie van leerling presentaties
 • Band coaching projecten (voor jong en oud!)
 • Orkest Fabriek waarbinnen kids samenspelen
 • 10% ledenkorting op aankopen in onze Webshop
 • GRATIS toegang bij alle leerling presentaties
 • 1x per kwartaal GRATIS lesmateriaal updates
[/vc_column]
[/vc_row]

Docenten Dwarsfluitles Muziekschool Amersfoort

We hebben ook een introductiecursus!

Binnen deze cursus kun je op een vrijblijvende manier kennis maken met de dwarsfluit. In 8 lessen wordt de basis gelegd en kun je ontdekken of het echt wat voor je is. 

Heb je nog vragen?

Wij streven ernaar om al u vragen en/of opmerkingen binnen 24 uur  te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar maandag t/m vrijdag 10:00-17:00 uur.