Zsofia Pasztoi

Zsofia groeide op in een muzikale familie. Haar vader is dwarsfluit en blokfluit docent en haar moeder is cello en solfége docent. Ze zijn beiden actief musici.

Zsofia komt uit Hongarije en heeft haar eerste opleiding blokfluit en kamermuziek daar gevolgd. Als enthousiaste deelnemer aan masterclasses heeft Zsofia lessen gehad van Anneke Boeke, Peter Holtslag, Anna Januj, Gabor Prehoffer, Adam Wolf en Kathryn Cok.

Gedreven om zichzelf verder te ontwikkelen is Zsofia in 2008 naar Nederland gekomen. Aan het Conservatorium van Amsterdam heeft ze haar Bachelor of Music bij Paul Leenhouts, Jorge Isaac, Erik Bosgraaf en Walter van Hauwe behaald. Voor haar Master of Music studeerde Zsofia verder aan het Utrechts Conservatorium bij Heiko ter Schegget, Wouter Verschuren en Wilbert Hazelzet. Regelmatig treedt ze op met LavioLa oude muziek ensemble in zowel binnen- als buitenland.

Door haar ruime opleiding is ze thuis in veel muziekstijlen.Als docent is Zsofia toegewijd om haar kennis door te geven aan haar leerlingen en te volgen hoe zij zich ontwikkelen. Onder andere maakt ze hier gebruik van Kodály methode. Tijdens haar lessen komen er zingen, ritmische oefeningen en samenspelen aan bod.

Je kan ook altijd eerst een proefles.