Dag 2 – Gitaar Challenge

De komende 7 dagen gaan we aan de slag om jou op gitaar gebied te inspireren.

Wat heb je eigenlijk nodig om de challenge op een succesvolle manier te doorlopen?

#1 Als eerste een Gitaar uiteraard :-) Mocht je zelf geen Gitaar hebben, dan hebben wij een leuk starters pack voor een scherpe prijs, info vind je in deze link. Je kan deze bij ons in de winkel oppikken of online bestellen en dan sturen wij deze op naar je. Zodat je z.s.m. aan de slag kan.

Heb je een wat oudere gitaar op zolder liggen, die zijn vaak ook prima geschikt. Tip is wel om dan even nieuwe snaartjes erop te zetten. Dit kunnen wij eventueel ook voor je verzorgen.

#2 Doorzettingsvermogen en positieve spirit! Om gitaar te leren spelen heb je ook een stuk doorzettingsvermogen nodig, het gaat niet allemaal van zelf.

Als je elke dag ca. 10 minuten speelt dan zul je merken dat je steeds verder komt en het spelen steeds makkelijker gaat.

#3 Geduld is een schone zaak, dit cliché kennen we allemaal. Vaak wil iedereen heel snel resultaat hebben. Maar bij het gitaarspelen kom je stapje voor stapje verder.

Kijk vooruit en stel doelen, als je net start kun je nog niets waarschijnlijk, maar kijk na een maand of 3 maanden ook eens achterom wat je dan al kan en geleerd hebt. En wees natuurijk trots op jezelf!

#4 Planning is ook belangrijk, kies voor je zelf een geschikt tijdstip op de dag waarbinnen je even niet afgeleid wordt en gewoon even kan genieten van je gitaar moment. Het mooiste is natuurlijk als dat elke dag lukt. Maar wees ook niet te streng voor jezelf en wees realistisch.

Als je bijvoorbeeld 3x een tijd vrijhoud per week om de gitaar te pakken is dat ook al super. Hoe meer je leert hoe vaker je ook gaat spelen op den duur.

#5 Een goede docent is ook handig. Ik hoop dat voor je te kunnen zijn tijdens deze challenge. Als je vragen hebt of als je ergens niet uitkomt in de video’s stuur mij dan gewoon een mailtje en ik help je verder!

#6 Accessoires die je nodig hebt zijn een tuner (om je gitaar goed te stemmen) en capo om met het liedje wat we gaan spelen mee te spelen. Mocht je deze gadgets nog niet in huis hebben dan kun je ze via onze site aanschaffen via deze link

Nou genoeg info hoop ik zo! Laten we gaan starten met spelen, check hier de eerste en tweede  lesvideo.

In video 1 een aantal praktische tips en bij video 2 gaan we van start met het spelen van de eerste akkoorden Am en Em.