Vioolles Amersfoort

vioolles in amersfoort

Lesvormen

We hebben bij de muziekschool diverse opties om in te stromen bij onze muzieklessen. Het is altijd mogelijk om eerst een proefles te volgen. Waardoor je vrijblijvend kan kennis maken met de docent en onze lesvisie. De proefles is eenmalig een half uur individueel les voor slechts 15,-. 

Na de proefles kun je kiezen voor ons flexpakket of het jaarpakket. Ons flexpakket is gewoon altijd opzegbaar met 1 maand opzegtermijn en zo ben je niet voor de lange termijn verbonden.

Bij het jaarpakket maak je de commitment om direct een heel seizoen aan de slag te gaan. Bij deze keuze geven we je ook 4% korting bij betaling in 1 termijn. Ook krijg je bij het jaarpakket familiekorting van 3% dit wordt ook gelijk verrekend bij de eerste factuur. 

Een leenviool kunt je tijdens de lessen huren vanaf 20 per maand. Hierdoor hoef je dus niet gelijk zelf een instrument aan te schaffen en kun je het eerst even aankijken hoe het bevalt. Ook kun je bij ons een geschikte lesgitaar kopen via onze webshop.  

Als je de tarieven en lesvormen wilt bekijken, klik dan hier.

Je kunt het hele seizoen instromen. En ook voor kortere trajecten helpen we je graag verder. Mocht je bijvoorbeeld toelating willen doen voor het conservatorium? Of ben je in voorbereiding voor een auditie? Doordat onze docenten veel ervaring hebben kunnen zij je zeker verder helpen.

Lesdagen

Snouckaertlaan – Dinsdag, Vrijdag en Zaterdag
Vathorst – Maandag, Dinsdag en Donderdag

Nieuwland – Woensdag
Bunschoten – Maandag

vioolles in Amersfoort
vioolles in Amersfoort

Instrument Huren of Kopen bij je Vioolles in Amersfoort 

Beschik je zelf nog niet over een eigen instrument dan kun je gebruik maken van een huurinstrument tegen aantrekkelijke tarieven. Voor slechts 20 per maand kun je al een instrument huren. Het instrument krijg je ook mee naar huis om thuis te kunnen oefenen.

Wil je toch liever gelijk een eigen instrument kopen? Als leerling van onze muziekschool krijg je na aanmelding ook 10% korting in de Webshop.

Wij adviseren je graag bij de aanschaf van een geschikte lesviool. Neem gerust contact op voor een afspraak op de Snouckaertlaan 64-66.

Onze Voordelen

 • Geen inschrijfkosten
 • 1 maand opzegtermijn (flexpakket)
 • Huurinstrumenten beschikbaar
 • 3%  Familiekorting (bij jaarpakket)
 • Professionele docenten
 • 2x per jaar organisatie van leerling presentaties
 • Band coaching projecten (voor jong en oud!)
 •  Ensemble projecten waarbinnen kids samenspelen
 • 10% ledenkorting op aankopen in onze Webshop
 • GRATIS toegang bij alle leerling presentaties
 • 1x per kwartaal GRATIS lesmateriaal updates

Vioolles in Amersfoort voor jong en oud

De viool is een tijdloos instrument. Stradivarius perfectioneerde het instrument en artiesten als André Rieu laten zien dat klassieke muziek ook nu nog volle zalen trekt. De Bluegrass klassieker Cotton Eyed Joe werd zelfs een grote pophit. De beroemde violist Vanessa Mae speelde deze trendy versie tijdens haar optredens. Geen wonder dus dat jong en oud nog steeds en masse kiest voor dit prachtige instrument.

Docenten Vioolles Muziekschool Amersfoort

Vioolles bij u in de buurt

U hoeft niet ver te zoeken om viool te leren spelen. Zo kunt u vioolles in Amersfoort volgen met ondersteuning van ervaren docenten die zowel beginners als gevorderde studenten helpen om hun spel naar een hoger niveau te brengen. Op basis van moderne leermethoden, persoonlijke begeleiding en een laagdrempelige aanpak wordt de viool voor iedereen bereikbaar.

Wat is Suzuki vioolles?

Er zijn verschillende methoden om viool te leren spelen. De Suzuki vioolles in Amersfoort werd ontwikkeld door de Japanse violist Shinichi Suzuki en bestaat al ruim een halve eeuw. Hij gaf aan dat kinderen hun moedertaal zonder moeite leren spreken terwijl andere talen veel lastiger zijn om te beheersen. Hij benaderde vioolspel als een moedertaal die geleerd wordt door te luisteren en imiteren. Pas daarna volgt noten lezen en spelen met bladmuziek.

Niet iedereen leert een instrument bespelen op dezelfde wijze. Daarom is het van belang dat de docent niet alleen zendt maar ook kan ontvangen. Door in te spelen op het individu kan de leerling zich sneller ontwikkelen en blijft de motivatie optimaal. Naast onderscheid tussen vioolles voor kinderen en volwassen wordt op de muziekschool in Amersfoort ook rekening gehouden met het individu.

REVIEWS

Heb je nog vragen?

Wij streven ernaar om al u vragen en/of opmerkingen binnen 24 uur  te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar maandag t/m vrijdag 10:00-17:00 uur.

Vioolles voor kinderen

Een ontwikkelend brein staat open voor informatie waarbij steeds nieuwe connecties gelegd worden. Dit wordt ook wel associatief leren genoemd. Waarom is het goed om vioolles aan een kind in Amersfoort te geven? Niet alleen omdat kinderen worden uitgedaagd en ook geprikkeld om een instrument te leren spelen, deze nieuwe vaardigheden kunnen daarnaast helpen om andere onderwerpen beter te doorzien. Zo wordt de fijne motoriek getraind, het gevoel voor ritme wordt beter en kinderen ontwikkelen een meer verfijnd gehoor. Muziek luisteren voelt goed, zelf muziek maken voelt fantastisch!

Vioolles voor volwassenen

Muziekles volgen is niet voorbehouden aan kinderen, de populariteit van vioolles voor volwassen in Amersfoort neemt almaar toe. Er zijn veel hobby’s om uit te kiezen, waarom dan een instrument leren spelen? Omdat het een creatieve hobby is met ‘handvatten’.

Er worden kaders gesteld door de aard van instrument en bladmuziek, daarnaast wordt de leerling uitgedaagd om ‘outside the box’ te denken wat creativiteit stimuleert. Een volwassen persoon benadert muziekles op een andere wijze dan een kind, door les te nemen van een ervaren docent die naast muziek ook verstand heeft van het leerproces kunt u zelfs op hogere leeftijd een instrument leren te bespelen.

Viool spelen zonder viool

Het is niet nodig om direct zelf een instrument aan te schaffen, u kunt ook tijdens de oriëntatiefase een viool huren. Als u na de eerste serie lessen de smaak te pakken heeft en door wilt gaan dan kan de docent advies geven bij aanschaf van een passende viool.

Zoek je soms online muzieklessen check dan de website van Online Music Master