Pianoles Amersfoort

Pianoles Amersfoort

Lesvormen

We hebben een introductiecursus waarin je kennis kan maken met onze pianolessen. Een leenkeyboard met statief kunt je tijdens deze periode vanaf 20,- erbij huren. Hierdoor hoef je dus niet gelijk zelf een instrument aan te schaffen. 

In 8 lessen wordt de eerste basis gelegd en kun je dus ervaren of pianoles bij je past.  Het is ook altijd mogelijk om eerst een proefles te volgen. Waardoor je vrijblijvend kan kennis maken met de docent en onze lesvisie.

Ook kun je je natuurlijk inschrijven voor onze reguliere lessen, doordat we verschillende lesvormen hebben is er ruime keuze.  Als je de tarieven en lesvormen wilt bekijken, klik dan hier, omdat we service belangrijk vinden is er altijd een opzegtermijn van een maand.

Je kunt het hele seizoen instromen. En ook voor kortere trajecten helpen we je graag verder. Mocht je bijvoorbeeld toelating willen doen voor het conservatorium? Of ben je in voorbereiding voor een auditie, doordat onze docenten veel ervaring hebben kunnen zij je daar zeker verder bij helpen.

Lesdagen

Wij hebben op al onze locaties pianolessen, hieronder vind je een overzicht van onze lesdagen per locatie. Staat jouw gewenste lesdag er niet bij? Laat het ons weten.

Pianoles Amersfoort Centrum

Snouckaertlaan – maandag t/m vrijdag

Pianoles Amersfoort Vathorst

Vathorst (Caraiben) – maandag t/m vrijdag

Blokzijlpark – maandag t/m vrijdag

Pianoles Amersfoort Nieuwland

Nieuwland – Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag

 

Tarieven Introductiecursus

Pianoles in Amersfoort
Pianoles Amersfoort

Instrument Huren of kopen voor je pianolessen.

Beschik je zelf nog niet over een eigen instrument dan kun je gebruik maken van een huurinstrument tegen aantrekkelijke tarieven. Voor slechts 17,50 kan je al een instrument huren, hierdoor hoef je nog geen eigen instrument aan te schaffen.

Het instrument krijg je ook mee naar huis, zodat je thuis kan oefenen. Wil je toch liever gelijk een eigen digitale piano of keyboard kopen? Als leerling van onze muziekschool krijg je na aanmelding ook 10% korting in de Webshop.

Ook bieden wij als service huurkoop van instrumenten aan. Binnen 1 jaar is het instrument dan jouw eigendom. Klik hier om onze gehele huurkoop assortiment te bekijken. 

Pianoles in Amersfoort voor iedereen

Piano leren spelen is niet voor iedereen weggelegd, of wel? Dankzij goedkope keyboards kan iedereen de mysteries achter de zwarte en witte toetsen leren te doorgronden, toch zijn er wel enkele verschillen tussen een elektronisch keyboard en een echte piano. Welke uitvoering het ook betreft; met pianoles in Amersfoort ontdekt jong en oud hoe veelzijdig dit instrument is.
Ook bieden wij als service huurkoop van instrumenten aan. Binnen 1 jaar is het instrument dan jouw eigendom. Klik hier om onze gehele huurkoop assortiment te bekijken. 

Onze Voordelen

 • Geen inschrijfkosten
 • 1 maand opzegtermijn
 • Huurinstrumenten beschikbaar
 • 3%  Familiekorting
 • Professionele docenten
 • 2x per jaar organisatie van leerling presentaties
 • Band coaching projecten (voor jong en oud!)
 • Orkest Fabriek waarbinnen kids samenspelen
 • 10% ledenkorting op aankopen in onze Webshop
 • GRATIS toegang bij alle leerling presentaties
 • 1x per kwartaal GRATIS lesmateriaal updates

Piano leren spelen hoeft niet moeilijk te zijn

Een complete piano heeft 88 toetsen, ieder van deze toetsen heeft een eigen toon. Dat klinkt erg ingewikkeld, toch valt het mee. De 88 toetsen bestaan namelijk uit 7 octaven van ieder 12 noten. Van links naar rechts worden de octaven steeds hoger van toonhoogte. Er zijn vier extra toetsen aanwezig om resonantie te reduceren. Ieder octaaf bestaat uit zeven witte toetsen en vijf zwarte toetsen. Met slechts de witte toetsen van één octaaf is het al mogelijk om veel liedjes te spelen. Met deze kennis is piano leren spelen lang niet zo ingewikkeld als het Iijkt. Begin met een eerste pianoles in Amersfoort, Vathorst of omgeving en ontdek zelf het muzikale wonder dat piano heet.

pianoles amersfoort
pianoles amersfoort

Twee handen, tien vingers, ontelbare mogelijkheden

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een gitaar zijn alle tonen op een piano van links naar rechts geplaatst. Van laag naar hoog, opgedeeld in octaven. De basis is daarmee vrij eenvoudig, dan volgt het leren spelen met twee handen. Deze vaardigheid leren is een belangrijke reden dat met name kinderen snel afhaken. Een inspirerende piano docent zorgt dat ook uw kind wel de eerste belangrijke obstakels overwint en niet afhaakt. Dit geldt overigens ook voor volwassenen die zeker een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het moment dat uw handen voor het eerst samenwerken bij het pianospel is een moment van overwinning dat u niet snel zult vergeten.

We hebben ook een introductiecursus!

Binnen deze cursus kun je op een vrijblijvende manier kennis maken met de piano. In 8 lessen wordt de basis gelegd en kun je ontdekken of het echt wat voor je is. 

Heb je nog vragen?

Wij streven ernaar om al u vragen en/of opmerkingen binnen 24 uur  te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar maandag t/m vrijdag 10:00-17:00 uur.

Een instrument voor alle genres

Pianoconcerten zijn indrukwekkend om te zien, toch wekt dit soms de indruk dat de piano een ‘stoffig’ instrument is. Dit is onterecht, de meeste popsongs zijn gecomponeerd op een piano of keyboard. In klassiek, jazz, pop en ook niche genres als elektro zijn de bekende witte en zwarte toetsen onmisbaar. Dit maakt het zo interessant om piano te leren spelen. Overal waar een piano staat kunt u voortaan aanschuiven en een nummer spelen. Er is een reden dat er op veel openbare locaties een piano staat voor het publiek. Ondanks het hardnekkige voordeel dat piano een ‘elitair’ instrument is blijkt het tegendeel waar te zijn.

Hoe werkt pianoles volgen?

U kunt pianoles in Amersfoort voor volwassenen volgen of uw kinderen kunnen piano leren spelen op een locatie bij u in de buurt. Zoals we eerder hebben genoemd is het niet nodig om direct een full-size piano aan te schaffen. Bij de muziekschool is het mogelijk om een instrument te huren en later over te stappen op een keyboard of (elektrische) piano die aansluit op uw voorkeuren en budget. Het is aan te bevelen om te beginnen met een proefles en daarna met een eerste cursus te starten, ook als u reeds een gevorderde cursist bent. Het is namelijk van belang dat u goed overweg kunt met de leermethode èn de docent.

Zoek je soms online muzieklessen check dan de website van Online Music Master