Mathieu Daniël Polak

Mathieu Daniël Polak

Mathieu Daniël Polak (1972) heeft piano gestudeerd bij Ton Hartsuiker, Alwin Bär en Rudy de Heus aan de Conservatoria van Utrecht en Zwolle. Sinds het afstuderen in 1997 geeft hij pianoles en is werkzaam als pianist bij verschillende balletscholen. Naast de klassieke opleiding volgde hij cursussen Jazz – piano bij Rob van Kreeveld in Den Haag en Burton Greene in Amsterdam.

In de pianolessen van Mathieu gaat hij op zoek wat de leerling leuk vindt en waar hij/zij goed in is. Speelt een leerling graag popsongs? Dan wordt er vooral gewerkt met bekende melodieën en akkoorden. Is een leerling creatief? Dan kijken we of hij zelf stukken aan de piano kan componeren. Als een leerling zegt dat Für Elise het stuk is wat zij wil leren spelen dan werken we daarnaar toe.

Mathieu is naast pianist ook componist en beiaardier. Als beiaardier is hij regelmatig te horen op de Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort. Het zou heel leuk zijn om zo nu en dan een excursie te organiseren naar het carillon voor de pianoleerlingen die dat zouden willen.