Pauline Strasters
In 2013 wordt Pauline aangenomen bij de Popacademie, aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede. Tijdens de periode aan het conservatorium speelt ze bij verschillende projecten, waaronder Young Tree; een 8-koppige reggae-band waarmee ze op allerlei zomerse festivals het podium betreed; en Lighthouse, een Duitse bruiloftsband. In 2016 studeert ze aan de Universiteit van Leeds en maakt ze hier haar eerste stappen in het creëren van haar eigen muziek met gebruik van Ableton, met een focus op sferische geluiden en melodische zang. In de zomer van 2018 studeert ze af van de Popacademie met een foto-exhibitie en concert met haar eigen muziek, met als titel van het project ‘IYïA’.
In de jaren na het conservatorium wordt er volop lesgegeven, de wereld bereist, behaald ze Reiki 1 & 2 en ontwikkeld ze zichzelf verder als fotografe. In deze periode maken ook haar eigen nummers een ontwikkeling door en is ze nu bezig om deze samen met producer Malte Burmester (Solaze/Fjaler) op te nemen voor haar eerste EP als solo-artiest.
Over de jaren heen merkt ze als zangdocente dat ze steeds meer op intuïtie en gevoel lesgeeft. Om dit te verdiepen is Pauline ook zelf weer student bij de cursus ‘Vocal Guidance for Teachers’ bij Eva Wilms (High Performance Vocal Coach – Frozen de musical / Moulin Rouge de musical) om zich verder te ontwikkelen als zangdocente.
Lesinhoud
In de les gaan we gevoelsmatig aan de slag met verschillende onderwerpen, waaronder expressie, lichaamshouding, ademtechniek, inleving, vibrato, lax vox methode, dikke en dunne stembanden en meer. Vanuit het conservatorium is ze bekend met Estill Voice Training, Complete Vocal Technique en Universal Voice System. Deze technieken vloeien intuïtief door de lessen heen.
Ook is het mogelijk om aan de slag te gaan met het schrijven van eigen nummers en deze eventueel ook op te nemen. Dit wordt meestal gecombineerd met het leren van basis piano of gitaar, zodat de leerling thuis kan schrijven en dingen kan uitproberen. Hierbij werken we aan o.a. melodie, akkoorden, tekst. Voor beginnende leerlingen is klassiek piano studeren volgens boekmethode ook een mogelijkheid.
Specialiteit
Perfectionisme en onzekerheid: Mijn eigen reis met niet goed genoeg voelen en ‘imposter-syndrome’ heeft me in mijn muzikale leven met tijden in de weg gezeten. Op het conservatorium heb ik bewust gekozen om voor mijn research-project onderzoek te doen naar perfectionisme, om inzicht te krijgen en zo diepere mogelijkheden te vinden hier zelf mee om te gaan. Ook in de jaren erna heeft zich dit voortgevloeid in zelfonderzoek en heb ik verschillende ‘tools’ ontwikkeld die me dagelijks helpen.
Door mijn eigen ervaring merk ik dat ik juist hierop goed verbind met leerlingen die dezelfde gevoelens ervaren en niet goed weten hoe hiermee verder te komen. Ik voel mensen intuïtief aan en heb snel door wat ze nodig hebben om zich veilig en gezien te voelen.
Omdat ik vanuit de eerste hand weet hoe spannend en kwetsbaar iets kan voelen is het heel fijn te zien hoe een leerling zichzelf kan verassen in de les. Het geeft veel voldoening om een veilige plek te bieden waarbij ze hun geluid en creativiteit durven te onderzoeken, te zien hoe hun zelfvertrouwen toeneemt en ze doelen behalen die ze niet voor mogelijk hadden gehouden.