Janneke van der Lugt

Janneke van der Lugt

Janneke (1974) werkt als harpiste en docent harp. Haar opleiding volgde zij aan het Noord Nederlands Conservatorium in Groningen bij Meija Blok, aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ernestine Stoop en aan de Hochschule für Musik in Hamburg bij Maria Graf.

Het lesgeven doet Janneke met veel liefde voor de muziek, de harp en de mensen die ze lesgeeft. Zij probeert zo goed mogelijk af te stemmen op wat de leerling nodig heeft om op eigen unieke manier tot bloei te komen op het instrument. Janneke heeft ervaring met het lesgeven aan kinderen van kleuters tot volwassenen. Ook heeft zij ervaring in het begeleiden van talent en kan zij helpen je voor te bereiden op een concours of toelating.

Zij geeft les in Kampen bij Quintus, centrum voor Kunsteducatie en bij de Muziekschool Amersfoort. Ook werkte ze als docent peuterdans, als muziekdocent in de buitenschoolse opvang en in het leerorkest van Amsterdam. Als uitvoerend musicus werkt zij in verschillende kamermuziek formaties. Ze begeleidt vele koren en speelt in orkesten. Samen met de sopraan Tetsje van der Kooi en verhalenverteller Frank Belt vormt zij een trio.

Janneke laat zich graag inspireren en volgde de afgelopen jaren diverse cursussen: een cursus Peuterdans bij Peuterdans Onderwijs in Rotterdam, Muziek Spel en Beweging bij Arterre in Nijmegen en het afgelopen jaar de cursus Muziek als Vak aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Elementen uit de verschillende methodieken neemt zij mee in haar muziekpraktijk.

Je kan ook altijd eerst een proefles.