Elger Verschuur

Elger Verschuur

Elger Verschuur (Amsterdam 1970) begon op achtjarige leeftijd aan zijn gitaarstudie en een jaar later aan zijn vioolstudie op de muziekschool te Amsterdam. Vijf jaar later was hij al voor het eerst op de Nederlandse radio te horen met werken van o.a. E.Granados en Mendelssohn.Elger behaalde het diploma Docerend Musicus gitaar in 1994, het diploma Uitvoerend Musicus gitaar in 1997. Ook behaalde Elger zijn diploma Docerend Musicus viool in 1996.

Elger heeft aan diverse nationale en internationale concoursen deelgenomen, met als hoogtepunt een finaleplaats in de Eerste Nederlandse Gitaarprijs te Amsterdam (1992), gehouden in het Concertgebouw. Naar aanleiding van dit concours heeft Elger ook een optreden verzorgd bij het radioprogramma van Han Reiziger. Hij was de eerste klassieke gitarist die een concert heeft gegeven voor The Classical Music board Bonaire. Tevens gaf hij concerten op Aruba, Curacao en in Reading. Van 2011-2014 heeft hij met veel succes zijn eigen muziekschool gehad op Bonaire.

Elger geeft al ruim 25 jaar les aan zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Naast de muziek zijn reizen en hardlopen zijn favoriete bezigheden.

Je kan ook altijd eerst een proefles.

www.elgerverschuur.nl 


I. Albeniz: Asturias

Grenade Leerlingen Uitvoering 16-06-2011