Drumles Amersfoort

Drumles Amersfoort

Lesvormen

We hebben bij de muziekschool diverse opties om in te stromen bij onze muzieklessen. Het is altijd mogelijk om eerst een proefles te volgen. Waardoor je vrijblijvend kan kennis maken met de docent en onze lesvisie. De proefles is eenmalig een half uur individueel les voor slechts 15,-. 

Na de proefles kun je kiezen voor ons flexpakket of het jaarpakket. Ons flexpakket is gewoon altijd opzegbaar met 1 maand opzegtermijn en zo ben je niet voor de lange termijn verbonden.

Bij het jaarpakket maak je de commitment om direct een heel seizoen aan de slag te gaan. Bij deze keuze geven we je ook 4% korting bij betaling in 1 termijn. Ook krijg je bij het jaarpakket familiekorting van 3% dit wordt ook gelijk verrekend bij de eerste factuur. 

Een leendrumstel kunt je tijdens de lessen huren vanaf 32,50 per maand. Hierdoor hoef je dus niet gelijk zelf een instrument aan te schaffen en kun je het eerst even aankijken hoe het bevalt. Ook kun je bij ons een geschikte lesdrumstel kopen via onze webshop.  

Als je de tarieven en lesvormen wilt bekijken, klik dan hier.

Je kunt het hele seizoen instromen. En ook voor kortere trajecten helpen we je graag verder. Mocht je bijvoorbeeld toelating willen doen voor het conservatorium? Of ben je in voorbereiding voor een auditie? Doordat onze docenten veel ervaring hebben kunnen zij je zeker verder helpen.

Lesdagen

Wij hebben diverse locaties waardoor we verschillende opties beschikbaar hebben voor de drumlessen. Hieronder een overzicht van de les mogelijkheden.

Snouckaertlaan – maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag
Vathorst – maandag, dinsdag, vrijdag.

Andere lesdagen en lesvormen zijn ook mogelijk in overleg met docent en/of administratie. Dus neem gerust contact op via ons contactformulier

Drumles Amersfoort
Drumles in Amersfoort

Instrument Huren of Kopen bij je Drumles in Amersfoort 

Beschik je zelf nog niet over een eigen instrument dan kun je gebruik maken van een huurinstrument tegen aantrekkelijke tarieven. Voor slechts 32,50 per maand kun je al een instrument huren. Het instrument krijg je ook mee naar huis om thuis te kunnen oefenen.

Wil je toch liever gelijk een eigen instrument kopen? Als leerling van onze muziekschool krijg je na aanmelding ook 10% korting in de Webshop.

Wij adviseren je graag bij de aanschaf van een geschikte lesdrumstel. Neem gerust contact op voor een afspraak op de Snouckaertlaan 64-66.

Onze Voordelen

 • Geen inschrijfkosten
 • 1 maand opzegtermijn (flexpakket)
 • Huurinstrumenten beschikbaar
 • 3%  Familiekorting (bij jaarpakket)
 • Professionele docenten
 • 2x per jaar organisatie van leerling presentaties
 • Band coaching projecten (voor jong en oud!)
 •  Ensemble projecten waarbinnen kids samenspelen
 • 10% ledenkorting op aankopen in onze Webshop
 • GRATIS toegang bij alle leerling presentaties
 • 1x per kwartaal GRATIS lesmateriaal updates
REVIEWS
Drumles Amersfoort
Drumles Amersfoort

Drumles in Amersfoort

De drummer is de ruggengraat van een band. Hoewel deze muzikanten vaak in de schaduw staan van andere bandleden zijn ze onmisbaar om een unieke ‘sound’ te creëren. Wilt u drumles in Amersfoort volgen of wil uw kind leren drummen? Dan zijn er enkele zaken om rekening mee te houden die we op deze pagina graag even toelichten.

Heb je nog vragen?

Wij streven ernaar om al u vragen en/of opmerkingen binnen 24 uur  te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar maandag t/m vrijdag 10:00-17:00 uur.

Hoe kunt u leren drummen?

De eerste voorwaarde om te leren drummen is … een paar armen en twee handen? Rick Allen verloor in 1984 een arm maar zou als vaste drummer van de band Def Leppard nog jarenlang de sterren van de hemel drummen. Hij draagt de bijnaam “God van de Donder” en prijkt hoog op de lijst van beste drummers. Wat hij met slechts één arm presteert zou Vishnu met vier armen niet lukken. Het lichaam is dus niet de belangrijkste factor bij drummen.

Bij drumles zijn er twee belangrijke onderdelen te onderscheiden. Als eerste moet er getraind worden op maat houden. Naast een uniform tempo aanhouden is het ook van belang om juist te versnellen of vertragen in dienst van de muziek. Het is dus niet alleen een kwestie van tellen en als een drumcomputer een vast aantal ‘beats per minuut’ aanhouden.

Naast het tempo bepalen moet het brein getraind worden om enkele onnatuurlijke handelingen uit te voeren. Handen en voeten moeten namelijk afzonderlijk van elkaar taken verrichten. Denk aan de bekende oefening van over de buik wrijven terwijl u met de andere hand op uw hoofd tikt. Kinderen pikken dit vaak sneller op dan volwassenen, toch kan (bijna) iedereen het leren onder leiding van een ervaren drummer èn kundig docent. Kies daarom voor drumles in Amersfoort, Vasthorst of elders in de regio door professionele drummers die graag het stokje overdragen aan een nieuwe generatie muzikaal talent.

Beroemde zanger Justin Bieber leerde op jonge leeftijd al drummen. Zijn internetfilmpjes zorgde ervoor dat hij ontdekt werd door een muziekproducent.

Wat is belangrijk bij drumles?

Motivatie is de belangrijkste eigenschap om les te volgen. Als er een bereidheid is om te leren dan zal een ervaren docent geen enkel probleem hebben om snel de basisprincipes aan te leren. Doorzettingsvermogen is ook van belang, leren drummen betekent ook veel oefenen. Levert dit geluidsoverlast op? Het is natuurlijk een feit dat een drumstel behoorlijk wat volume kan produceren. Bij oefenen hoeft niet altijd op volle kracht gedrumd te worden, zeker met het oefenen van ritme en tellen hoeft u niet direct een kamer te isoleren.

Een prettige omgeving om te drummen

Een voordeel van muziekles volgen op locatie is een omgeving waar de leerling helemaal los kan gaan. Omdat er geen rem op de leerling is die thuis doorgaans wel bestaat wordt het leerproces versneld. Een goed drumstel is niet goedkoop, bij drumles in Amersfoort, Nieuwland en regio is het mogelijk om een set te huren die u thuis mag gebruiken om te oefenen. Als de leerling vervolgens besluit om verder te gaan na de eerste cursus zal de docent u graag adviseren in de keuze voor een passend drumstel.

Slagerij van Kampen is een Nederlandse groep die al sinds 1982 bestaat uit meerdere percussionisten die laten zien dat drummers absoluut een centrale plek op het podium verdienen.

Zoek je soms online muzieklessen check dan de website van Online Music Master