Drumles Amersfoort

Drumles Amersfoort

Lesvormen

We hebben een introductiecursus waarin de leerling kennismaakt met de drums. Een leendrumstel kunt je tijdens deze periode vanaf 32,50 erbij huren. Hierdoor hoef je dus niet gelijk zelf een instrument aan te schaffen. 

In 8 lessen wordt de eerste basis gelegd en kun je dus ervaren of drumles bij je past.  Het is ook altijd mogelijk om eerst een proefles te volgen. Waardoor je vrijblijvend kan kennis maken met de docent en onze lesvisie.

Ook kun je je natuurlijk inschrijven voor onze reguliere lessen, we hebben daarin verschillende lesvormen waarin we altijd werken met een opzegtermijn van 1 maand. Als je de tarieven en lesvormen wilt bekijken, klik dan hier.

Je kan het hele seizoen instromen. En ook voor kortere trajecten helpen we je graag verder. Mocht je bijvoorbeeld toelating willen doen voor het conservatorium? Of ben je in voorbereiding voor een auditie? Doordat onze docenten veel ervaring hebben kunnen zij je zeker verder helpen.

Lesdagen

Wij hebben diverse locaties waardoor we verschillende opties beschikbaar hebben voor de drumlessen. Hieronder een overzicht van de les mogelijkheden.

Snouckaertlaan – maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag
Vathorst – maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag.

Andere lesdagen en lesvormen zijn ook mogelijk in overleg met docent en/of administratie. Dus neem gerust contact op via ons contactformulier

Tarieven Introductiecursus

Drumles Amersfoort
Drumles in Amersfoort

Instrument Huren of Huurkoop

Beschik je zelf nog niet over een eigen instrument dan kun je gebruik maken van een huurinstrument tegen aantrekkelijke tarieven. Voor slechts 32,50 kan je al een instrument huren. Het instrument krijg je ook mee naar huis om thuis te kunnen oefenen. Wil je toch liever gelijk een eigen instrument kopen? Als leerling van onze muziekschool krijg je na aanmelding ook 10% korting in de Webshop.

Ook bieden wij als service huurkoop van instrumenten aan. Binnen 1 jaar is het instrument dan jouw eigendom. Klik hier om onze gehele huurkoop assortiment te bekijken. 

Voordelen Drumles Amersfoort

 • Geen inschrijfkosten
 • 1 maand opzegtermijn
 • Huurinstrumenten beschikbaar
 • 3%  Familiekorting
 • Professionele docenten
 • 2x per jaar organisatie van leerling presentaties
 • Band coaching projecten (voor jong en oud!)
 • Orkest Fabriek waarbinnen kids samenspelen
 • 10% ledenkorting op aankopen in onze Webshop
 • GRATIS toegang bij alle leerling presentaties
 • 1x per kwartaal GRATIS lesmateriaal updates
Drumles Amersfoort
Drumles Amersfoort

Drumles in Amersfoort

De drummer is de ruggengraat van een band. Hoewel deze muzikanten vaak in de schaduw staan van andere bandleden zijn ze onmisbaar om een unieke ‘sound’ te creëren. Wilt u drumles in Amersfoort volgen of wil uw kind leren drummen? Dan zijn er enkele zaken om rekening mee te houden die we op deze pagina graag even toelichten.

We hebben ook een introductiecursus!

Binnen deze cursus kun je op een vrijblijvende manier kennis maken met de drums. In 8 lessen wordt de basis gelegd en kun je ontdekken of het echt wat voor je is. 

Heb je nog vragen?

Wij streven ernaar om al u vragen en/of opmerkingen binnen 24 uur  te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar maandag t/m vrijdag 10:00-17:00 uur.

Hoe kunt u leren drummen?

De eerste voorwaarde om te leren drummen is … een paar armen en twee handen? Rick Allen verloor in 1984 een arm maar zou als vaste drummer van de band Def Leppard nog jarenlang de sterren van de hemel drummen. Hij draagt de bijnaam “God van de Donder” en prijkt hoog op de lijst van beste drummers. Wat hij met slechts één arm presteert zou Vishnu met vier armen niet lukken. Het lichaam is dus niet de belangrijkste factor bij drummen.

Bij drumles zijn er twee belangrijke onderdelen te onderscheiden. Als eerste moet er getraind worden op maat houden. Naast een uniform tempo aanhouden is het ook van belang om juist te versnellen of vertragen in dienst van de muziek. Het is dus niet alleen een kwestie van tellen en als een drumcomputer een vast aantal ‘beats per minuut’ aanhouden.

Naast het tempo bepalen moet het brein getraind worden om enkele onnatuurlijke handelingen uit te voeren. Handen en voeten moeten namelijk afzonderlijk van elkaar taken verrichten. Denk aan de bekende oefening van over de buik wrijven terwijl u met de andere hand op uw hoofd tikt. Kinderen pikken dit vaak sneller op dan volwassenen, toch kan (bijna) iedereen het leren onder leiding van een ervaren drummer èn kundig docent. Kies daarom voor drumles in Amersfoort, Vasthorst of elders in de regio door professionele drummers die graag het stokje overdragen aan een nieuwe generatie muzikaal talent.

Beroemde zanger Justin Bieber leerde op jonge leeftijd al drummen. Zijn internetfilmpjes zorgde ervoor dat hij ontdekt werd door een muziekproducent.

Wat is belangrijk bij drumles?

Motivatie is de belangrijkste eigenschap om les te volgen. Als er een bereidheid is om te leren dan zal een ervaren docent geen enkel probleem hebben om snel de basisprincipes aan te leren. Doorzettingsvermogen is ook van belang, leren drummen betekent ook veel oefenen. Levert dit geluidsoverlast op? Het is natuurlijk een feit dat een drumstel behoorlijk wat volume kan produceren. Bij oefenen hoeft niet altijd op volle kracht gedrumd te worden, zeker met het oefenen van ritme en tellen hoeft u niet direct een kamer te isoleren.

Een prettige omgeving om te drummen

Een voordeel van muziekles volgen op locatie is een omgeving waar de leerling helemaal los kan gaan. Omdat er geen rem op de leerling is die thuis doorgaans wel bestaat wordt het leerproces versneld. Een goed drumstel is niet goedkoop, bij drumles in Amersfoort, Nieuwland en regio is het mogelijk om een set te huren die u thuis mag gebruiken om te oefenen. Als de leerling vervolgens besluit om verder te gaan na de eerste cursus zal de docent u graag adviseren in de keuze voor een passend drumstel.

Slagerij van Kampen is een Nederlandse groep die al sinds 1982 bestaat uit meerdere percussionisten die laten zien dat drummers absoluut een centrale plek op het podium verdienen.

Zoek je soms online muzieklessen check dan de website van Online Music Master