Projecten

Musica Mundo

Met Stichting Arte Ganza heeft de Muziekschool Amersfoort een mooie samenwerking om culturen te connecten.

Arte Ganza zet zich in om diversiteit te laten zien via Kunst en Cultuur. De missie van de stichting is om verschillende bevolkingsgroepen met elkaar te connecten en bij elkaar te brengen middels mooie projecten.

Deze mooie missie wil Muziekschool Amersfoort graag ondersteunen.

Musica Mundo is het project waarbinnen artiesten uit diverse culturen uitgenodigd worden om hun verhaal en muziek op het podium van het Lieve Vrouw Theater ten gehore te brengen.

Voorafgaand aan het optreden verzorgt de artiest een workshop op de locatie van Muziekschool Amersfoort.

Hieronder vind je alle informatie.

RABASA | MUZIEKWORKSHOP

18 april 2021 @ 13:00 14:00

 

Wil je alle smaken van de wereldmuziek live ervaren? Kom dan meedoen aan de workshop van Musica Mundo! In samenwerking met Muziekschool Amersfoort presenteert een van de artiesten uit het Musica Mundo-programma een kennismakingsworkshop met zijn instrument, speciale techniek of muziekstijl. Zo kun je meer horen over de achtergronden van de vrolijke Kaapverdische muziek, leer je de swing van de Malinese riverblues of maak je kennis met de instrumenten in een Arabisch orkest.

KIALA & THE AFROBLASTER | MUZIEKWORKSHOP

30 mei 2021 @ 13:00 14:00

 

KIALA and THE AFROBLASTER komt deze dag een heerlijke workshop geven bij de Muziekschool in Amersfoort.
Wil je alle smaken van de wereldmuziek live ervaren? Kom dan meedoen aan een workshop van Musica Mundo! In samenwerking met Muziekschool Amersfoort presenteert een van de artiesten uit het Musica Mundo-programma een kennismakingsworkshop met zijn instrument, speciale techniek of muziekstijl. Zo kun je meer horen over de achtergronden van de vrolijke Afrikaanse muziek, leer je de Afro Grooves of maak je kennis met de instrumenten uit een Afrikaanse band.

Meer informatie over de Workshops van Musica Mundo?