Sietse Iedema

Sietse Iedema (1994) is een allround en heeft gitaar gestudeerd aan het Conservatorium van Enschede en heeft een master gedaan aan het Conservatorium van Amsterdam.Ervaring: Sietse is gitarist in verschillende bands, o.a. Yenga (art-rock/psychedelic) , Planet Air (indie pop), Burcak (Turkse pop), Nieuwegrond (80s nederpop), Aufglauft (party jazz). Ook heeft hij in de bands Sjors vVeenhuis en de Averechts (Nederlandstalige rock) en Quibus (downtempo electronic) gespeeld.
Met Yenga is hij on tour geweest in de UK en treedt hij regelmatig met ze op in Duitsland. Met Burcak is hij on tour geweest in Turkijke en met Aufglauft heeft hij in het voorprogramma van de Yellowjackets gestaan.
Maar ook speelt hij met enige regelmaat op festivals in Nederland en België. Met Nieuwegrond heeft hij opgetreden tijdens de Zwarte Cross en op Pukkelpop. Op dit moment speelt Sietse regelmatig mee met de underground rave act ‘Druiprek’. Als gitarist zet hij in ieder project waarin hij speelt zijn eigen sound neer.
Opleiding: Conservatorium van Enschede, Conservatorium van Amsterdam
Favoriete gitaristen: Bill Frisell, Reinier Baas, Julian Lage, Jim Hall, Stevie Ray Vaughan, Dave Harrington, Gary Clark jr.