Ruben van de Westelaken

Ruben van de Westelaken

In 2007 begon Ruben van de Westelaken zijn muzikale ontdekkingstocht door toedoen van muzieklessen op het Zwijsen College te Veghel. Door onderlinge competitie tussen een vriend en Ruben leerde hij veel muziek te onderzoeken en te leren spelen. Vanaf dat jaar mocht Ruben ook gaan kiezen voor een instrument om les op te gaan volgen. In samenspraak met zijn ouders koos hij voor basgitaar.

Vijf jaar, 4 docenten en twee bands verder maakte Ruben de stap naar het conservatorium waar hij een nieuw hoofdstuk in zijn muzikale bestaan opende. Hier was toegang tot een breed scala aan inspiratie en verschillende stromingen van muziek. Samenwerkingen met andere werden aangegaan in de vorm van meerdere bands (Art of Bridges, Sjors Veenhuis en de Averechts, Mae Jones, Tom de Visser).

Naast het bespelen van basgitaar heeft Ruben zich ook ontwikkeld op gebied van musicmanagement, concert planning/organisatie, elektrisch gitaar maar bovenal muziekproductie. Dit door toedoen van het ontstaan van producersduo: “Druiprek”, Sindsdien is hij veel bezig met songwriting, arrangeren en ontdekken van nieuwe productietechnieken. Dit allemaal thuis vanuit zijn mini homestudio.

Door veel bezig te zijn geweest in deze verschillende projecten heeft Ruben een uitgebreide portemonnee aan ervaring. Hij is breed inzetbaar als bas- en gitarist, heeft de skills projecten op touw te zetten en kan producties maken in opdracht. Met voorliefde voor de oude Nintendo game wereld en de hardere Rock/Metal georiënteerde muziek van weleer, kan Ruben zijn skills op verschillende manieren benut worden in de muzikale wensen van iedere samenwerking.


Art Of Bridges - Gonna Go Down (Official Video)

Living For The City - Stevie Wonder