Peter Floor (1964) studeerde klassiek gitaar bij Lydia Kennedy aan het Hilversums Conservatorium en behaalde in 1988 zijn diploma. In de zomers van 1986 en ’87 volgde hij stages bij Carel Harms aan het Conservatoire National te Nice en was hij in 1988 actief deelnemer aan masterclasses van David Russell en Hubert Käppel in Nederland.

Zowel als solist als in ensembleverband treedt Peter regelmatig op. Hij maakt o.a. deel uit van het Mieke Honingh & Friends Ensemble. Dit ensemble, dat werd opgericht in 2010, bestaat uit leden van het Metropole Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. Peter is ook als componist actief. Naast stukken voor gitaar schreef hij een Adagio voor strijkorkest en produceerde hij muziek bij verhalen van een bevriend schrijver. Een aantal van zijn composities zijn te beluisteren geweest via Radio 4. Voor Muziektheater schreef hij “Brieven aan Diego”; een voorstelling over het leven van Christopher Columbus.

Als docent heeft Peter al veel leerlingen onder zijn hoede gehad en was hij in het verleden invalkracht op de muziekscholen van onder andere Almere en Hilversum. Met plezier muziek maken staat in de lessen van Peter op de eerste plaats. Het beste gereedschap daarbij is een stapsgewijze technische ontwikkeling op het instrument.

Je kan ook altijd eerst een proefles doen.