Hanne Steffers

Hanne Steffers

Nadat ik in 2013 afstudeerde begon ik in hetzelfde jaar met mijn master met Jeroen Reuling en Rene Berman.

Toen ik als jong meisje in Drenthe kwam te wonen kreeg ik vrij snel een plek als celliste in het Jeugd Symfonie Orkest Drenthe. Later besloot ik auditie te doen voor het Groot Entree Orkest waarin ik werd toegelaten en werd gecoacht door cellist Johan van Iersel, vervangend solo cellist Concertgebouw orkest. In 2007 speelde ik mijn eerste Cellosolo concert tijdens het Buxtehudeorkest project met groot koor.

Tijdens mijn studie vormde ik mijn ensemble Duo MODus en Het Trio en nam ik deel in 6 orkestprojecten o.l.v. Hans Leenders en Etienne Siebens.Waaronder het begeleiding orkest van 1e internationale harpconcours Nederland met artistiek leider Remy van Kesteren. Ik werd daarna meegevraagd voor een tournee naar Italië met het orkest I Romantici.

Na mijn periode met het orkestprojecten speelde ik mee in enkele beroeps begeleiding orkest. Verspreid in Europa heb ik een rij aan masterclasses kunnen volgen met Jaap Kruithof, Dimtiri Fershtmann en Melissa Phelp ensemble coaching gehad met Jeroen den Herder Kees Hülsmann, David Waterman en Paul Biss.

Om het vak cello doceren nog meer onder de knie te krijgen heb ik methodiek en didactiek gevolgd bij Els van Oldenbourgh, Matthias Naegele, Jeanny Beerkens. Met Nelleke Hoekstra heb ik mijzelf mogen verbeteren in les geven aan jonge kinderen.

www.hannesteffers.nl