Gerard van Schaik

Gerard van Schaik

Gerard van Schaik is geboren op 21 juli 1961 in Houten.

Vanaf zijn 14e stond Gerard al op het podium als amateur trompettist. Van jongs af aan 11 jaar, heeft hij altijd een privédocent gehad, Piet Stellaard van het “Dansorkest The Continentels” uit Duitsland.

Gerard speelde vanaf zijn 15de jaar in talloze dansorkesten en big bands. waaronder het Utrechts Jazz Orkest en Meino Rammers, Tiroler Kapel de Alpen Spitzen, diverse fanfareorkesten, soul bands  etc.

Gerard is als 18-jarige zijn carrière begonnen als solo trompettist van de “Limburgse Jagers”. Na 2 jaar heeft hij dit orkest verlaten en is toen gaan studeren bij: Ben Zaal, docent aan het Utrechts  Conservatorium (klassiek). Vervolgens is Gerard verder gaan studeren bij: Frits Damrow (solo  trompettist van het Concertgebouw orkest).

Daarna is hij ook nog directie gaan studeren, Hafabra, en weer een paar jaar later is Gerard 3 jaar bij Angelo Verploegen (lichte muziek) in de leer geweest.  Gerard heeft vaak als remplaçant in talloze orkesten en bands gespeeld. Hij heeft als solist  met orkestbanden en piano optredens gegeven bij onder andere,bij Veronica en de Tros en buitenlandse tv zenders.

*Methodes:

  1. Horen lezen spelen koper alle delen
  2. Arban Methode alle delen
  3. Jazz — Pop — Funk ect. (Met meespeel Cd’s)