Dag 5 – Gitaar Challenge

De tijd vliegt voorbij wij zijn inmiddels aangekomen bij lesvideo 5 alweer!

In de vorige video’s hebben we veel focus gehad op de akkoorden en het wisselen daarvan. Bij het nummer ‘I Follow Rivers’ kunnen we de eerste akkoorden toepassen om dit nummer te spelen.

Via de mail krijg ik veel vragen van deelnemers over de capo en tuner, waar je die kan bestellen. Waarschijnlijk hebben een aantal de 1e mail niet helemaal goed doorgelezen, omdat ze gelijk aan de slag wilden met de eerste video’s :-) We hebben een bundeltje voor de deelnemers van deze cursus gemaakt en voor 17,- kun je de capo en tuner online bestellen. Je bent ook van harte welkom op op onze locatie aan de Snouckaertlaan 64, waar je in onze shop ook de nodige spulletjes kan kopen.

In de volgende video gaan we een nieuwe techniek aanleren en dat is de arpeggio techniek. In het Nederlands ook wel verbasterd naar Tokkelen :-).

Maak zelf je keuze hoe je het noemt, mijn voorkeur heeft Arpeggio dat klinkt toch wat chiquer en ik moet bij tokkelen op een of andere manier altijd aan kippen denken. Maar dat zal een hersenkronkel van mij wel zijn :-)

Het is allemaal bijzaak want je kan er hele mooie muziek meespelen. De arpeggio techniek werd ook al veel gebruikt op de klassieke gitaar in de 19e eeuw. In de popmuziek hoor je het ook heel veel terug bij ballads.