Gitaar Dag 18 juni

Gitaardag 18 juni


Op zaterdag 18 juni organiseert de Muziekschool Amersfoort de eerste Gitaardag.

Dit gaat i.s.m. met de Zweedse Gitaristen Björn Ekström en Berk Coban. 

Zij komen het hun gitaarensemble uit Motala (Zweden) over. Ze verzorgen workshops in samenwerking met docenten van Online Music Master en de Muziekschool. In de avond spelen ze een concert in de Lutherse Kerk

IMG_1929

De dag start in Spakenburg op de locatie van Muziekcentrum de Samenklank. We starten vanaf 10:30 uur met inloop met een bakje koffie/thee en wat lekkers. 

Vanaf 11:00 uur starten de eerste workshops en hierin is keuze genoeg. 

We hebben de volgende workshops opgezet en aan het eind van de middag speelt iedere groep tijdens de presentatie.

Laat je niet afschrikken dat je gelijk op een podium moet. De gezelligheid en het sociale aspect staan voorop er is geen competitie element. En voor elk niveau gitarist is er wat te beleven. 

Onze gasten zijn o.a. Violiste Sylvia Houtzager (Flairck) en het Motalla Gitaarensemble uit Zweden. Waarmee je tijdens deze dag ook samen mee gaat spelen.

 
De volgende workshops zijn beschikbaar

11:15-13:00  Gitaar Ensemble Motala – Björn Ekström en Berk Coban

11:15 – 12:00 Kampvuur Hits – William van de Groep 

12:15 – 13:00 Fingerpicking Basics – William van de Groep

13:00-13:30  Lunch: Kibbeling, Salade en Nieuwe Haring

13:30-14:15 Flamenco – Berk Coban 

13:30-15:30 Gitaar Ensemble KIDZ Amersfoort & Motalla Gitaarensemble  – Björn Ekström, Berk Coban, Peter Floor & Harm Martens 

14:15-15:00 Fingerpicking & Kampvuur repetitie – William van de Groep

 

 


Je kunt je voor diverse workshops opgeven de kosten voor de hele dag incl. Lunch, drankjes en wat lekkers zijn 37,- Euro  (inclusief concert ticket voor de avond)

Om 15:30 uur sluiten we de dag af met een presentatie door alle deelnemers. 

We gaan er een mooie dag van maken!

KIDZ programma

KIDZ programma

Speciaal voor de jongste gitaristen van Muziekschool Amersfoort hebben we een speciaal programma en zij spelen ook mee met het orkest uit Zweden. Een unieke ervaring om als jonge gitarist te beleven.

Deelname voor kinderen t/m 12 jaar is GRATIS 

Let op er zijn een beperkt aantal beschikbaar! Dus wees hier snel bij.

Programma voor de kinderen start om 13:00 uur met gebakken vis en wat fris. Daarna start de repetitie met het Motalla Gitaarensemble en de presentatie is om 15:30 uur.

Als je goed je best doet dan dan mag je in de avond ook meespelen om 20:00 uur tijdens het concert in de Lutherse Kerk met de andere muzikanten (niet verplicht). Hou die tijd ook gereserveerd als je dat leuk lijkt.

Aanmelden voor kinderen kan via onderstaande button.

Gebruik de Kortingscode: gitaarkidz 

 

 

 

 


Avond Concert Lutherse Kerk

Op zaterdagavond speelt het gitaarensemble uit Motala  een concert in de Lutherse Kerk “De Zwaan” (Langestraat 61, Amersfoort). 

Het gitaarensemble uit Motala verzorgt een optreden o.l.v. Björn Ekström en Berk Coban. 

Maar ook zal er samen gespeeld worden met het gitaarensemble van Muziekschool Amersfoort. 

Op het programma staan werken van o.a. Vivaldi, Morricone, v/d Staak, Hilden en Floor. 

Motala Gitaar Orkest

Het ensemble bestaat uit zes studenten en twee docenten van Motala Kulturskola. De instrumentatie is 4 altgitaren, 2 prime, 1 bas, 1 contrabas-gitaar en zang bij sommige stukken. De leeftijd van de leerlingen varieert van vijftien tot negentien en het niveau is gemiddeld. Dit ensemble speelt verschillende arrangementen en genres. 

Het programma dat wordt aangeboden bevat muziek van Piazzolla, The Beatles, filmmuziek van Ennio Morricone, A. Vivaldi, C.M Bellman en traditionele Scandinavische volksmuziek. Er is ook wat originele muziek van Peter Floor, een Nederlandse gitarist, componist en pedagoog die bij deze reis betrokken is. 

Aanvang 20.00u (inloop vanaf 19.30u)

Entree Concert:

GRATIS

U kunt een gift doen tijdens het concert.

Reserveren is wel verplicht door het beperkt aantal plaatsen en kan via deze link -> https://checkout.onlinemusicmaster.nl/checkout/concert-18-juni-2022