William van de Groep

William van de groep

William van de Groep (1977) is een gitarist uit Amersfoort. 

Zijn gitaar carrière begon in zijn geboorte plaats Bunschoten-Spakenburg waar hij van zijn neef gitaar leerde spelen. William speelde in de plaatselijke bandjes met vrienden en schreef met hun eigen nummers. Aan het conservatorium in Zwolle start hij zijn studie op de Klassieke gitaar en haalt zijn bachelor in 2005. Na deze opleiding studeert hij verder aan de Messiaen academie bij de Duitse gitarist en percussionist Reinhold Westerheide. In 2007 behaalt hij zijn Master of Music certificaat aan de Messiaen Academie. William volgde diverse masterclasses bij o.a. David Russel, Esther Steenbergen, Sergio Assad en Alvaro Pierri. 

Tijdens zijn studie starte William in 2006 met de Gitaarkelder zijn eigen lespraktijk.Dit liep zo goed dat er al snel collega’s bij kwamen en ook werd gestart met het lesgeven op andere instrumenten. 

Inmiddels is de Gitaarkelder doorgegroeid naar Muziekschool Amersfoort waar inmiddels zo’n 40 muziekdocenten werkzaam zijn. William runt samen met zijn collega’s de Muziekschool in Amersfoort, waar les wordt gegeven op diverse locaties. 

Op gitaar gebied heeft William ook zijn eigen methode ontwikkeld voor gitaarlessen aan kinderen. Deze zijn verkrijgbaar als Speelmap 1, 2 en 3. De titel zegt het al, deze methode is vooral gericht om direct te leren spelen op je gitaar.

Je kan ook altijd eerst een proefles.