Vesna Dimcevska

Vesna Dimcevska

In 2013 heeft Vesna Dimcevska haar masteropleiding aan het ArtEZ concervatorium in Zwolle afgerond, waar ze met Frank van der Laar werkte. In januari 2012 won ze de Publieksprijs van het Grachtenfestival Conservatorium Concours in Amsterdam, en ze werd uitgenodigd een recital te geven op het Grachtenfestival.

Sinds 2014 is Vesna docent aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle, waar ze als pianobegeleidster van de Jong Talentklas werkt.
Geboren in Skopje (Macedonië), begon Vesna Dimcevska met piano op de leeftijd van zes jaar. Ze studeerde af aan de Nationale Muziekacademie in Sofia. Ze trad op als solist met het staatsorkest in Sofia en speelde solo- en kamermuziekrecitals in Macedonië, Servië, Bulgarije, Frankrijk en Nederland.

Aan het Nationaal Conservatorium van Toulouse (Frankrijk) specialiseerde zij zich in pianobegeleiding en ontwikkelde daar haar passie voor het Lied en Melodie repertoire. Samen met mezzosopraan Sara Klein Horsman speelt ze recitals met lied and opera repertoire. In November 2015 zijn ze als liedduo winnaars van de auditie solisten van Vrienden van het Lied.

Met haar broer, violist Gjorgi Dimcevski, nam ze een CD op met werken van o.a. Grieg, Tchaïkowsky en Sarasate.