Roberto Cuello

Hoi! Ik ben Roberto Cuello en ik ben piano-, keyboard-, en basgitaardocent bij Muziekonderwijs Midden Nederland in Amersfoort. Ik ben actief in diverse bands: jazz-, latin-, salsa- en popbands. Met deze bands speel ik nationaal, maar ook internationaal. Daarnaast run ik een eigen opnamestudio waar diverse bands opnames komen doen. Ook arrangeer en componeer ik voor diverse nationale en internationale bands.

Naast mijn activiteiten als uitvoerend muzikant ben ik altijd met veel plezier les blijven geven. Ik vind het van groot belang dat de leerling zich op zijn gemak voelt tijdens de les. Dat is de basis voor de muzikale ontwikkeling. Na een les moeten zowel de leerling als de docent het gevoel hebben dat het een schitterende les was. Verder stimuleer ik de leerling om naar zijn eigen spel te luisteren. Ik laat zien en horen wat je met ritme, melodie en harmonie kan bereiken. Uiteraard komen improvisatie en experimenteren aan bod. Ik probeer het uiterste van hun talenten er uit te halen om later de meest prachtige stukken te kunnen spelen. Ik maak echte muzikanten van ze!

Op 12-jarige leeftijd ging Roberto Cuello naar de muziekschool van San Cristóbal, Dominicaanse Republiek. Op 16-jarige leeftijd werd hij ontdekt door de beroemde artiest July Mateo ‘Rasputín’. In die tijd werd zijn bijzondere manier van pianospelen gevormd en verfijnd. Na een succesvolle tournee door de VS en Europa besloot Roberto zich in 1989 in Nederland te vestigen. Daar richtte hij de formatie ‘Huracan’ op en enige tijd later zijn virtuoze sextet ‘Grupo Melao’. Met beide bands produceerde hij in totaal 3 albums, die, zowel nationaal als internationaal, veel populariteit opleverden. In 1996 ging Roberto naar het Conservatorium in Arnhem, waar hij in 2000 Cum Laude afstudeerde.

In juni 2003 voegde hij zich bij het latin-jazz kwintet ‘Latineo’, waarmee hij de Rein Heij Jazz Award voor nieuw talant won op het Jazz Festival te Wageningen.
In 2008 keerde hij tijdelijk terug naar zijn geboorteland, waar hij onder meer de pianist en muzikaal directeur was van het orkest van Alex Bueno.