Karin begon haar fluitlessen aan de Terneuzense muziekschool bij docent Etienne Claeys. Van 1995 tot 2001 studeerde zij aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht bij Abbie de Quant. Zij sloot haar studie cum laude af met het Tweede Fase diploma. Karin nam veelvuldig deel aan nationale- en internationale fluitconcoursen en volgde masterclasses bij o.a. Wil Offermans, Aurèle Nicolet, William Bennett, Peter-Lukas Graf, Jéan-Claude Gérard en Patrick Gallois.

Tijdens haar studie had Karin een lespraktijk in Terneuzen en was zij enige tijd vervangster aan de muziekschool te Nijverdal. Zij heeft geruime tijd gewerkt bij Stichting Muziekonderwijs Cothen en Kunstencentrum TOON in Gorinchem. Sinds 2008 is Karin fluitdocente bij Muziekonderwijs Midden Nederland en geeft zij les in zowel Amersfoort Vathorst als Nieuwland.

Als uitvoerend musicus is Karin te vinden in de meest uiteenlopende bezettingen en muziekstijlen. Zo treedt zij regelmatig op met de organisten Jamie de Goei en Ko Zwanenburg. Als fluitiste van het New Venture Trio trad zij op met o.a. Miranda van Kralingen en Sytse Buwalda. In 2007 speelde dit ensemble bij de doop van Prinses Ariane.

Karin is fluitiste in het ART Ensemble (Air, Rhythm, Touch) met pianiste Laura Höltzenspies, wat zich met name richt op moderne, contrastrijke composities. Sinds 2008 vormt Karin met gitarist/ componist Adriaan Dropsie het duo Entre Dos. Zij spelen werken van Adriaan Dropsie in Spaans klassieke-, latin- en jazz stijl welke te beluisteren zijn op de cd’s ‘Encuentro'(2008), ‘Impresiones’ (2010) en ‘Cambios’ (2018). Daarnaast heeft Entre Dos diverse kindervoorstellingen gemaakt voor de basisschool.

Karin houdt zich op een breed muzikaal vlak bezig en draagt die diversiteit en het enthousiasme graag uit naar haar leerlingen.