Ellis Sportel

Ellis Sportel

Ellis Sportel (1996) is in 2018 afgestudeerd van het ArtEZ Conservatorium in Enschede. Daar studeerde zij zang en songwriting en specialiseerde zij zich in het zingen en arrangeren van backingvocals.

Al op een jonge leeftijd ontdekte zij een grote liefde voor muziek, onder andere doordat muziek een belangrijke rol speelde in haar gezin. Dit gegeven en haar urgentie om verhalen te vertellen zordge ervoor dat zij op haar dertiende begon met het schrijven van haar eigen liedjes. Hierbij begeleidt ze zichzelf op piano en gitaar. Inmiddels heeft ze het voorprogramma van Michael Prins en Suzan & Freek verzorgd en mocht ze twee keer haar muziek laten horen op Radio 3FM. Daarnaast houdt ze zich bezig met meerdere muzikale projecten, houdt ze zich bezig met studiowerk en arrangeert zij voor koren. In 2019 schreef zij elke week een nieuw lied voor haar project ‘Elke Week Een Liedje’. Ellis zit vol met passie die ze ook graag overbrengt op anderen door les te geven.

‘Muziek is een taal die iedereen begrijpt’, zegt ze. Deze taal brengt ze dan ook graag over op nieuw talent tijdens het geven van zang- en gitaarlessen. Vooral plezier en een eigen inbrengt vindt ze belangrijk, waarop ze zo goed mogelijk probeert in te spelen.

Je kan ook altijd eerst een proefles doen of een introductiecursus.