Anna Vala Ólafsdóttir

Ik ben Anna Vala, geboren in IJsland en woon in Utrecht sinds 2010. Ik houd van muziek omdat het emoties en ideeën uit kan drukken die woorden niet kunnen beschrijven. De stem is een instrument dat heel dicht bij de emoties zit en elke stem is anders. Daarom is het zingen iets ontzettend persoonlijks en dat vind ik mooi.

Als klassiek zangdocente in Amersfoort Vathorst vind ik het belangrijk om naar de behoeften van mijn leerlingen te luisteren. Samen kijken we wat jouw doelen zijn en hoe we die kunnen bereiken.
Een positieve en veilige sfeer zorgt voor een leuke les, waarin je het plezier van zingen kan ervaren. Ik heb ervaring met lesgeven op verschillende niveaus en leeftijden. Ook heb ik lesgegeven aan leerlingen die toondoof zijn. Ik werk volgens de klassieke zangtechniek, de basis van veel verschillende stijlen van zingen.

Muziek is altijd een groot deel van mijn leven geweest, ik kan me het leven zonder muziek dan ook niet voorstellen.
Ik vind het belangrijk dat kinderen vanaf jonge leeftijd in contact met muziek komen en daarom maak ik graag muziek samen met kinderen.
Muziek stimuleert onder andere de motorische ontwikkeling, emotionele en sociale ontwikkeling, taalontwikkeling – en het allermooiste: muziek verbindt mensen met elkaar!

Ik ben opgeleid als klassieke zangeres. Ik heb eerst een bachelor diploma aan het Conservatorium van Utrecht gehaald en daarna een master diploma aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Daarna wilde ik me nog verdiepen in de uitvoeringspraktijk van oude muziek en daarom heb ik nog een masterstudie aan Schola Cantorum Basiliensis in Basel gedaan. Ik ben lid van verschillende kamermuziekensembles en ik heb opgetreden als solist en lid van ensembles in kerken en concertzalen in Nederland, IJsland, Duitsland, Wales, Engeland, België, Spanje, Oostenrijk en Japan. In 2018 heb ik een koor in mijn buurt in Utrecht opgericht en sinds 2019 dirigeer ik het Vocaal Ensemble Pipelare in Nijmegen. Naast het zingen speel ik ook cello.